Search
  • Tím Diferenté

12 bodov pre perfektný burger !


Diferenté Hamburger

My v Diferenté sa už nevieme dočkať grilovacej sezóny, ktorú ste už určite mnohí z vás úspešne započali. Jedna z vecí, ktorú si naši zákazníci z našej ponuky BBQ najviac pochvaľujú je celkom určite náš Diferenté Burger.


Burgre sú jednoducho skvelé ! Ak patríte k tým, ktorí rozpaľujú gril často, tak určite si aj vy potrpíte na šťavnaté fašírky s roztopeným syrom na vrchu, chutným dresingom a čerstvým šalátom. Preto sme sa rozhodli napísať 12 bodov, kde nájdete zaujímavé rady, ktoré by ste nemali vynechať pri príprave super hamburgeru.


Je jasné, že pri hamburgeroch je najdôležitejšie mleté mäso - fašírka (angl. "Patty").

Body uvedené nižšie by ste si určite mali pamätať pokiaľ chcete, aby vaše burgre boli čerstvé, chutné a pripravené hygienickým spôsobom.


1. Fáširky do hamburgerov sa pripravujú hlavne z mletej hovädziny, ale je možné použiť aj iné druhy mäsa.


2. Musia by byť hrubé minimálne 2 cm v surovom stave a mali by byť väčšie ako žemľa (angl. "Bun"), pretože pri grilovaní sa mäso stiahne.


3. Mäso na burger je vždy dobré vopred ochutiť minimálne čiernym korením a soľou.


4. Mäso musí byť vždy čerstvo zomleté, najlepšie ak to urobíte sami pomocou mlynčeka na mäso.


5. Fašírka by nemala byť priveľmi chudá, ideálne je ak sa podiel tuku pohybuje okolo 20%.


6. Na kvalitné burgre je ideálne použiť dobre prerastený rib-eye steak, alebo roštenku. Pre menej kvalitnú časť odporúčame plece.


7. Štruktúra mletého mäsa je otvorená, preto je veľmi chúlostivé na napadnutie baktériami a mikroorganizmami, ako sú salmonely a listérie. Podľa možnosti ho treba spracovať a spotrebovať hneď po zomletí, najneskôr však po 24 hodinách v chladničke.


8. Pri práci s čerstvo zomletým mäsom je potrebné dbať na dostatočné chladenie. Ak nemôžete využiť chladničku, tak minimálne odporúčame chladiacu tašku.


9. Fašírky sa grilujú pri teplote 220 - 250 stupňoch, v závislosti od hrúbky z každej strany 4 - 5 minút.


10. Stupeň prepečenia je vecou chuti, najrozšírenejší názor však je, že fašírka má byť medium. Pripájame sa k tomuto názoru, ale iba za predpokladu, že ide naozaj o čerstvé hovädzie mäso. Fašírka z bravčového mäsa musí byť za každých okolností dobre prepečená !


11. Burgerové žemle by mali byť byť mäkké. Existuje veľký počet variácií.


12. Šalátové obloženie si zvoľte sami podľa vašej chuti. Pri tomto nie je žiadne pravidlo. To isté platí pri voľbe správneho dresingu.


Veríme, že ak sa budete pripravovať na ďalšiu grilovačku, spomeniete si na týchto 12 bodov. Ak tieto body budú splnené, takmer určite pripravíte sebe aj vašim blízkym to najlepšie mleté mäso aké kedy vyskúšali a tým pádom aj skvelý hamburger.


Postupne budeme pripravovať viac článkov o grilovaní a BBQ, v ktorých nájdete ďalšie cenné rady a informácie.


Ak by ste mali nejaké otázky, alebo sme na niečo dôležité zabudli, neváhajte nám napísať. Aj my sa radi necháme poučiť.


Prajeme chutnú grilovaciu sezónu 2018 !


Tím Diferenté


29 views

© 2018 Diferenté